buitensporten

Hoe je effectief kunt buitensporten

Voor veel mensen is het moeilijk om een work-out vol te houden, zeker als het weer buiten niet meewerkt. Toch is sporten heel belangrijk voor een gezond lichaam en een geest. In dit blog leer je hoe je toch kunt blijven sporten, ook als het weer tegenzit!

Wanneer je gaat hardlopen of wandelen, is het belangrijk dat je de juiste kleding aanhebt. Zorg ervoor dat je goede loopschoenen aan hebt en kleed je aan in lagen. Op die manier voorkom je dat je snel oververhit raakt of dat je gaat rillen van de kou. Als het echt heel koud is, kun je overwegen een muts en wanten te dragen. Deze beschermen de extremiteiten van je lichaam, die gevoelig zijn voor verkoudheden en andere blessures.

Als het weer echt slecht is, zoals bijvoorbeeld wanneer er harde wind of regen voorspeld wordt, is het beter om naar binnen te gaan en daar te sporten. Er zijn genoeg oefeningen die je binnenshuis kunt doen, zoals yoga, squatten of sit-ups. Doe wat oefeningen waarbij je lichaamswarmte opwekt, zodat je minder snel last krijgt van spierpijn wanneer het weer eindelijk weer eens omslaat naar beter weer.

Als er toch écht geen andere optie is dan naar buiten te gaan, probeer dan in ieder geval de wind in de rug te houden. Wanneer er stevige wind staat is het namelijk heel vermoeiend om in tegenwind richting huis te lopen of fietsend home gym in balanceren op de fietsstuur. Stel daarnaast ook niet meteen extreem hoge doelstelling op om 5 kilometer hard te lopen of 2 uur intensief te mountainbiken; begin rustig met eenvoudige oefeningetjes of routes/tochten en bouw dit langzaam maar zeker op naarmate het weer beter wordt. Zo raak je niet meteen ontmoedigd en haak je niet direct af! 

Het is erg belangrijk om door te gaan met sportieve activiteitet, ook als het weer minder goed meewerk odn er gezondheidsrisico’s aan verbondenn zijn . In dit blog lees hoe eh dit kan! Door actief bezig tje bliven met sport blijf jeeu conditie behoudenn en wordtt jee lichaam sterkerr . Bovenal blijf jee lekkerrr fit! Fitnesz is niet alleen goedd voorr jouwidlichaa maarr ook vet goedd voorr jouwgemoedst state! Dusss… aan de slaggg!!